CB zet toon met online bestelsysteem voor hulpmiddelen
Geplaatst op: 17 juli 2017 • Mariette van Pinxteren • Nieuws

Logistiek dienstverlener CB is in sneltreinvaart een positie aan het veroveren in de markt van healthcare logistiek. Onderdeel van de groeistrategie is de lancering vorig jaar van Hulpmiddelbezorgd.nl, een onafhankelijk label waar patiënten en zorgprofessionals uiteenlopende medische hulpmiddelen kunnen bestellen.

Het bestellen van medische hulpmiddelen is een proces dat nog altijd voornamelijk ‘offline’ plaatsvindt. Niet verwonderlijk, want dit soort producten vraagt om de nodige discretie, en vaak is professionele advisering nodig. Goede toegang tot de juiste producten is in de praktijk helaas vaak nog lastig. CB vond dat het tijd was voor verandering en zette een online platform op. Met het platform kunnen gewenste hulpmiddelen volledig geautomatiseerd besteld worden met daarbij de mogelijkheid voor professioneel advies en ondersteuning bij de financiële afhandeling met de zorgverzekeraar. CB biedt met Hulpmiddelbezorgd.nl de mogelijkheid om de producten te bestellen die een patiënt of zorgprofessional wenst, zonder gedoe of omzetting naar een ander product.

Simpel mobiele apps maken 
Bij de totstandkoming van hulpmiddelbezorgd.nl heeft CB aan de achterkant de bestaande logistieke softwaresystemen gekoppeld met het low-code  ontwikkelplatform OutSystems. Transfer Solutions begeleidde dit proces. “CB heeft al een solide IT-omgeving die helemaal geoptimaliseerd is voor boeken. Daar is zorg bijgekomen en voor CB was het zaak om deze nieuwe tak van sport snel in de markt te zetten”, zegt Albert Lems, business unit manager bij Transfer Solutions. De logistiek dienstverlener uit Culemborg werd door het softwarebedrijf uit Leerdam getipt om te kijken naar OutSystems.

“Dit platform maakt het mogelijk om zelf relatief simpel webapplicaties en mobiele apps te maken. Deze oplossing viel prima samen met de behoefte van CB Healthcare om snel een moderne webapplicatie te ontwikkelen die gekoppeld kan worden aan de op Oracle gebaseerde backoffice-software van CB.” Het orderproces van Hulpmiddelbezorgd.nl draait zoveel mogelijk op de logistieke systemen van CB. “Integratie van OutSystems in ons Astro WMS-systeem verliep goed. We hebben niet gewacht totdat het helemaal perfect was en dan pas in de markt gezet. Als we iets gemaakt hebben wat een week later toch niet goed blijkt te functioneren dan kunnen we het gelijk verwijderen”, zegt Ties Brukx, IT-specialist bij CB. Volgens Brukx wordt nu binnen OutSystems een applicatie ontwikkeld voor het aanmaken van een cliëntprofiel. “Dat stelt patiënten bijvoorbeeld in staat om hun adres te wijzigen en inzage te krijgen in hun bestelhistorie. Ze kunnen daarmee veel meer het initiatief naar zich toe trekken. Binnen het OutSystems platform kunnen we ook apps bouwen waarmee patiënten zelf bestellingen kunnen plaatsen.”

Download hier het vollledige artikel. “CB zet toon met online bestelsysteem voor hulpmiddelen”

Nieuws

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events