Coolblue en Transfer Solutions. Alles voor een glimlach.
Geplaatst op: 13 mei 2015 • Transfer Solutions • Cases

‘Alles voor een glimlach’ is het motto van Coolblue, één van de meest succesvolle webwinkels van de Benelux. Na oprichting in 1999 door studenten Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers heeft Coolblue zich ontwikkeld tot een bedrijf met 332 gespecialiseerde webshops en zeven fysieke winkels. Coolblue biedt een zeer gevarieerd assortiment, variërend van consumentenelektronica en sport en vrije tijd tot verzorging en speelgoed. Het bedrijf trekt dagelijks duizenden bezoekers op de diverse websites.

Uitdaging
Coolblue maakt voor het zeer bedrijfskritische orderproces gebruik van een in eigen huis ontwikkeld ERP-systeem, dat het gehele logistieke proces – van bestelling tot betaling, verzending en eventuele retouren – volledig geautomatiseerd ondersteunt. Ook het beheer van deze omgeving vond lange tijd in huis plaats. Door de snelle groei van de organisatie en de flinke uitbreiding van het assortiment ging Coolblue op zoek naar een gespecialiseerde partij die het bedrijf kon helpen het beheer op een hoger niveau te brengen. Dit met het oog op het bedrijfskritische karakter van het systeem dat altijd beschikbaar moet zijn. Iedere storing is direct van invloed op de omzet en de klanttevredenheid. Coolblue vroeg Transfer Solutions een voorstel te doen.

Oplossing
Transfer Solutions startte met een grondige inventarisatie van de bestaande IT-omgeving van Coolblue. Die vormde de basis voor het inrichten van het remote beheer, waarbij het accent ligt op het 24×7 beheren van de Oracle-database. Daarnaast denkt Transfer Solutions regelmatig met Coolblue mee over de vraag hoe de IT-omgeving verder te optimaliseren is. Kern van de dienstverlening is proactief beheer, zodat mogelijke verstoringen in de infrastructuur te voorkomen zijn, nog voordat deze leiden tot problemen voor het bestel- en verwerkingsproces.

Resultaat
Sinds Transfer Solutions het beheer van de databaseomgeving heeft overgenomen, is de uptime maximaal geweest en kon Coolblue ongestoord 24×7 draaien. De e-retailer is vooral enthousiast over de korte lijnen met Transfer Solutions en het feit dat de eigen IT-medewerkers bij een vraag meteen de juiste mensen in Leerdam aan de lijn krijgen. Vragen worden vervolgens altijd doelgericht en in collegiale samenwerking opgelost. Coolblue ziet Transfer Solutions in de eerste plaats als partner. En dat is precies de filosofie van Transfer Solutions.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events