Transfer Solutions en Equinix maken directe en veilige cloud-verbinding mogelijk
Geplaatst op: 4 april 2017 • Mariette van Pinxteren • Nieuws

Transfer Solutions gaat een samenwerking aan met datacenterleverancier Equinix waardoor klanten via Equinix Cloud Exchange direct toegang krijgen tot Oracle Cloud. De directe verbinding zorgt ervoor dat partijen niet meer afhankelijk zijn van het publieke internet en grote hoeveelheden data veilig en snel uitgewisseld kunnen worden tussen private en publieke cloud-omgevingen. Middels Equinix Cloud Exchange wordt Oracle FastConnect gefaciliteerd.

“Het is voor onze klanten van belang dat grote hoeveelheden data op een veilige en snelle manier uitgewisseld kunnen worden. Het publieke internet is op deze gebieden onvoorspelbaar. Door de partijen in het datacenter aan elkaar te koppelen, omzeilen we het publieke internet en ook de risico’s die hiermee gemoeid zijn. Op deze manier maken we directe uitwisseling tussen partijen mogelijk”, zegt René Hol, directeur van Transfer Solutions.

Beste oplossing voor hybride cloud

“De opkomst van de hybride cloud vraagt om een ander soort architectuur en om een ander soort beheer- en beveiligingsmodel”, zegt Eric Bruins, Channel Partner Manager bij Equinix. “Door Oracle FastConnect te faciliteren middels Equinix Cloud Exchange kunnen klanten in de datacenters van Equinix van Oracle’s FastConnect profiteren. Ze hebben namelijk een eigen, directe toegang tot Oracle Cloud.”

De komende maanden test Transfer Solutions de FastConnect. Medio 2017 worden de eerste uitkomsten geëvalueerd om te kijken waar er nog meer winst valt te behalen.

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. In 41 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT en Cloud strategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectie-platform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die op deze manier bij elkaar worden gebracht. Zie ook: www.equinix.com.

Over Transfer Solutions

Transfer Solutions levert maatwerk en beheerdiensten op het gebied van Oracle-, Java- en OutSystems-oplossingen en is de grootste onafhankelijke Oracle-expert van Nederland – met meer dan tweehonderdvijftig opdrachtgevers in diverse sectoren. Voor het bedienen van deze klanten en het uitvoeren van vaak complexe opdrachten, waarbij advies en expertise de boventoon voeren, zijn partners zoals Equinix belangrijk om diensten te kunnen uitbreiden waarbij Transfer Solutions voor de klant het enkele aanspreekpunt is en blijft.

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events