Ik wil mijn in-house IT-beheer eigenlijk wel uitbesteden…
Geplaatst op: 18 oktober 2023 • Fabio Vrolijk • Blog

Herken je dat? Je hebt steeds vaker stress van het in-house beheer van je IT-omgeving en je speelt met de gedachte om te outsourcen. IT-systemen in de lucht houden, problemen oplossen, en dan ook nog alle ontwikkelingen in de IT-branche bijhouden. Het zou je heel wat waard zijn, als je niet meer hoefde na te denken over je IT-beheer. Zodat je de aandacht weer op je corebusiness kunt richten.

Maar wat betekent dat nu, wanneer je het IT-beheer door een ander laat uitvoeren?

De focus weer op je corebusiness
Wanneer je het beheer van je IT-omgeving uitbesteedt, bewijs je jezelf een grote dienst. Want er zijn slimme IT-beheerspecialisten op de markt, die met hun brede kennis en expertise, dag en nacht doen waar ze goed in zijn. Waarom zou je het dan nog zelf doen?

Het IT-beheer overlaten aan specialisten, scheelt je enorm veel tijd en stress. Zodat je eindelijk weer je volledige aandacht kunt richten op de business, innovatie en groei van je organisatie.

Beheersbare kosten door schaalbare (human) resources
Met het uitbesteden van je IT-beheer, kun je aanzienlijk op kosten besparen omdat je geen (overwachte) uitgaven hebt aan extra overhead, (het werven van) mensen of het aankopen van materieel. Je kunt effectiever budgetteren met voorspelbare, vaste maandelijkse uitgaven, waarbij je toch kunt profiteren van flexibiliteit met een schaalbaar abonnement.

Zo beschikken cloudomgevingen over de flexibiliteit om de capaciteit van de infrastructuur op te schalen bij piekbelastingen van je IT-omgeving, om daarna weer af te schalen. Geen permanente extra servers die het hele jaar door geld kosten, maar alleen extra resources gebruiken wanneer dat nodig is en betalen voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Want als IT-manager weet je dat je altijd afgerekend wordt op de kosten die je maakt.

Het nijpende tekort aan met name IT’ers, zorgt ervoor dat je graag wilt binnenhouden wat je al hebt. Je wilt je menselijk kapitaal alleen op die plekken inzetten, waar het binnen je organisatie echt nodig is. Laat je het IT-beheer over aan beheerspecialisten, dan weet je zeker dat er naast je eigen teams, altijd een bekend en vertrouwd beheerteam beschikbaar is met de kennis en expertise om jouw IT-systemen 24/7 in de lucht te houden. Je hoeft dus geen eigen menskracht of -uren beschikbaar te stellen en aan te sturen, die je misschien al niet eens hebt. Met een extern IT-beheerteam beschik je ook over schaalbare human resources tijdens piekbelastingen, en kun je menskracht naar behoefte inzetten, om ook daarna weer af te schalen. Als organisatie blijf je wendbaar en flexibel om adequaat te reageren op veranderende omstandigheden.

Toegang tot specialistische kennis en expertise
Door in zee te gaan met een IT-beheerspecialist heb je direct toegang tot een team van professionals die gespecialiseerd zijn in de verschillende aspecten van IT-beheer, variërend van netwerkbeveiliging tot applicatieontwikkeling. Zo blijven je IT-systemen en applicaties up-to-date, ben je als organisatie altijd op de hoogte van de nieuwste IT-ontwikkelingen en blijf je de concurrentie voor.

De verzekering van innerlijke rust met 24/7 IT-beheer
De IT-omgeving van je organisatie is al lang niet meer wat hij vroeger was, maar inmiddels veel uitgebreider en complexer. Je hebt al aardig wat databases draaien en een ingenieuze applicatie ontwikkeld die de grote moot van je omzet ondersteunt. Als organisatie ben je enorm afhankelijk van een IT-omgeving die altijd beschikbaar moet zijn.

Laat je het beheer van een omgeving met bedrijfskritische software over aan een betrouwbare en deskundige partner, dan ben je verzekerd van een applicatie die het altijd doet, in een omgeving die veilig en altijd bereikbaar is. Wel een fijn idee dat je rustig op vakantie kunt gaan of een weekendje weg, in de wetenschap dat er 24/7 vinger aan de pols van je IT-omgeving wordt gehouden.

Vraag de kwaliteitsscan aan

 

Wat kun je uitbesteden aan IT-beheer?
Je kunt zelf bepalen wat je wilt uitbesteden: je IT-platform, alles op databaseniveau, de middlewarelaag, de applicatielaag of de hardware. Veel bedrijven laten de regie van hun gehele IT-stack over aan IT-beheerspecialisten, omdat je onmogelijk alle ontwikkelingen in de IT-branche zelf kunt bijhouden.

De regie van je IT-stack uitbesteden, betekent dat je omgevingen en applicaties volledig beheerd worden. Je hoeft dus zelf niet meer te stoeien met issues, met het risico op dagenlange storingen die je van tevoren niet zag aankomen, met potentieel grote financiële gevolgen. Een beheerabonnement zorgt voor een continue controle en monitoring op de beschikbaarheid en veiligheid van je systemen. Problemen worden direct gedetecteerd en opgelost door het beheerteam, liefst nog voordat klanten hier hinder van ondervinden. IT-beheer zorgt ervoor dat je IT-landschap draait zoals het moet, en altijd up-to-date is.

Gedegen advies, ook wanneer je denkt dat je het niet nodig hebt
Een IT-beheerspecialist is niet alleen de verzekering dat jouw IT-omgeving dag en nacht in de lucht is, maar ook jouw sparringpartner bij uitstek. Een beheerpartner die kennis en expertise met je deelt, en je voorziet van goed en gedegen advies. Wanneer je erom vraagt, maar ook wanneer je niet wist dat je het nodig had. Wat doe je als je hardware afgeschreven is, hoe ga je migreren naar de cloud, of hoe weet je zeker dat jouw organisatie de komende vijf jaar toekomstbestendig is?

Volledige ontzorging IT-beheer door een betrouwbare en deskundige partner
Een deskundige IT-beheerpartner is de verzekering dat je 24 uur per dag in de lucht bent. Dat je een betrouwbare en communicatieve beheerpartner hebt, die de behoeften, wensen en doelen van jouw organisatie tot in de vezel begrijpt.

Speel je ook met de gedachte om je IT-beheer uit te besteden aan een deskundige en betrouwbare partij? Heb je behoefte aan volledige ontzorging als het gaat om IT-beheer?

 

Wij helpen je. Neem nu contact met ons op

 

of lees de use case van Sanquin

 

 

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events