JavaFX is growing…
Geplaatst op: 10 oktober 2014 • Transfer Solutions • Blog

JavaFX heeft de potentie om misschien wel de beste toolkit te worden om gebruiksvriendelijke applicaties te bouwen die op zowel Windows als Mac OS X en Linux kunnen draaien. Maar wat is JavaFX nu eigenlijk precies? Kan ik niet beter ADF of APEX gebruiken? Iedereen roept toch dat HTML5 het helemaal is, waarom dan kiezen voor JavaFX? Met dit soort vragen bent u bij Transfer Solutions aan het goede adres.

JavaFX is vandaag de dag de standaard Java API waarmee op een efficiënte manier user interfaces ontwikkeld kunnen worden. En die kunnen dan in de browser of op de desktop draaien, maar ook bijvoorbeeld op een Raspberry Pi omdat JavaFX maar weinig nodig heeft om te kunnen functioneren. En JavaFX is programmeren in Java! Het is dan wel ooit begonnen als een aparte scripting-taal (JavaFX 1.x), maar dat is al 6 jaar geleden en inmiddels zijn we bij JavaFX 8 aanbeland, een volwaardige Java API die standaard wordt meegeleverd met Java SE8. Java-ontwikkelaars hebben JavaFX dus zo onder de knie en kunnen binnen de kortste keren een mediarijke applicatie bouwen.

In onze ervaring is JavaFX zeer geschikt om in teamverband heel efficiënt robuuste en gebruiksvriendelijke applicaties te bouwen met allerlei componenten: grafieken, tabellen, 3D-figuren en animaties, voortgangsbalkjes, etc. Bekijk dit filmpje maar eens voor een leuke impressie. Het interessante is ook dat u met de meegeleverde WYSIWYG design tool, Scene Builder genaamd, heel snel een GUI bij elkaar sleept. Verder is JavaFX open source, kent het geen of lage licentiekosten, is er geen applicatieserver nodig en bouwt het voort op bestaande standaarden zoals XML en CSS.

Al met al kan het dus een hele interessante optie zijn om er uw volgende bedrijfsapplicatie of nieuwe GUI mee te ontwikkelen. De experts van Transfer Solutions helpen u graag om na te gaan of JavaFX voor uw wensen de juiste keuze is. Zij hebben namelijk verschillende JavaFX-applicaties gemaakt en kunnen u dus alle ins en outs vertellen. Ook hebben we een cursus ontwikkeld om uw ontwikkelaars binnen 3 dagen in staat te stellen een JavaFX-applicatie te bouwen. Hoe dan ook is JavaFX zeker de moeite waard om eens te verkennen en in de gaten te houden!

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events