Middleware: Integratie en infrastructuur
Geplaatst op: 12 augustus 2015 • Transfer Solutions • Blog

Integratie is in de afgelopen tien jaar een grote rol gaan spelen in IT-architecturen en is niet meer weg te denken in een moderne IT-omgeving. Transfer Solutions heeft zeer veel ervaring op het gebied van het ontwerpen van middleware-topologieën en in het installeren, configureren en beheren van applicatieservers en identity-managementoplossingen van Oracle.

Infrastructuur en integratie heeft tot doel om organisaties te ondersteunen bij het inrichten en beheren van middleware-architecturen. Ook biedt Transfer Solutions de mogelijkheid om uw middleware en databases in ons datacentrum onder te brengen. Bij de ontwikkeling of aanschaf van systemen met middleware-componenten is het belangrijk om al bij de start de juiste keuzes te maken. Onze middleware-specialisten kunnen u assisteren bij het maken van de juiste beslissingen op diverse gebieden.

Installatie en configuratie van middelware
De combinatie van platformen, hardware en versies van de middleware-software vereisen passende beveiliging, beschikbaarheid, schaalbaarheid en beheerbaarheid en maken iedere installatie uniek. Onze middleware-specialisten hebben ruime ervaring in het uitvoeren van installaties in diverse omgevingen van single box tot hoog-beschikbare architecturen met encryptie en Single Sign On.

Installatie en tuning van applicaties
Het installeren van een applicatie binnen een gecontroleerde omgeving op een productieserver verloopt vaak anders dan wanneer de installatie in een ontwikkelomgeving plaatsvindt.
Na ingebruikname van een applicatie kan blijken dat de performance toch niet helemaal overeenkomt met de verwachtingen. Vaak moet er nog wat aan de applicatiecode gesleuteld worden om deze problemen te verhelpen. Soms kan het echter ook helpen om de server op de juiste wijze te tunen of te schalen. Transfer Solutions kent de vele kneepjes om voor zeer uiteenlopende toepassingen de server optimaal te laten opereren. Wij voeren niet alleen installaties uit maar zorgen ook voor standaarden en richtlijnen bij het beheer van de applicaties.

Identity en Access Management
Iedere IT-organisatie heeft er mee te maken: beheer van gebruikers en personen en het toekennen van rechten voor toegang tot diverse systemen en applicaties.
Voor grotere organisaties is het gebruikers- en toegangsbeheer een taak apart. Als er binnen de organisatie een diversiteit aan applicaties en systemen in gebruik is en deze allemaal een apart gebruikersbeheer bevatten kan dit een probleem vormen.

Oracle biedt een passende oplossing en een groot aantal mogelijkheden om het gebruikersbeheer centraal te regelen voor elk soort organisatie. Ook integratie van Oracle software met Identity oplossingen van andere leveranciers (bijv. Microsoft of IBM) behoort tot de mogelijkheden. Transfer Solutions denkt graag met u mee over de beste inzet van gebruikersbeheeroplossingen en helpt deze te implementeren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events