Het na-effect van Broadcom: waarom je nu moet overstappen naar een alternatief voor VMware
Geplaatst op: 20 februari 2024 • Fabio Vrolijk • Blog

De overname van software- en cloudcomputingbedrijf VMware door Broadcom in november 2023 heeft grote gevolgen. Na de megadeal van bijna 61 miljard euro is 3% van het VMware-personeel inmiddels ontslagen en is er een herstructurering van VMware-producten en -diensten doorgevoerd. Broadcom wil het productportfolio van VMware namelijk vereenvoudigen, zodat dit voor bedrijven van elke omvang bereikbaar wordt. Daarnaast heeft Broadcom de perpetual licenties voor VMware-producten afgeschaft en partnerovereenkomsten opgezegd. Broadcom wil nu alleen nog maar tijdelijke subscriptions aanbieden.

De rigoureuze sanering die Broadcom inzet, leidt tot grote onrust onder klanten, partners en distributeurs van VMware. Contracten worden beëindigd en forse prijsstijgingen zorgen ervoor dat er meer betaald gaat worden, maar wel voor minder service en innovatie. En veel klanten, met name middelgrote en kleine bedrijven, zijn onzeker of ze nog gebruik kunnen blijven maken van VMware-diensten.

Blijven of op zoek naar een beter alternatief?

Als VMware-klant sta je voor een dilemma: bij VMware blijven, niet weten wat je ervoor terugkrijgt en toch maar hopen dat het allemaal goed afloopt? Of kies je voor een veiliger en betrouwbaarder alternatief? Want als VMware-diensten zomaar stoppen, heeft dit direct gevolgen voor de continuïteit van jouw IT-omgeving.

Kiezen voor zekerheid met virtualisatie in de cloud

Je hoeft niet afhankelijk te blijven van VMware, on-premises zijn er verschillende uitstekende opties om virtualisatie vorm te geven. Maar je kunt dit moment ook aangrijpen voor je transitie naar de cloud. Door over te stappen op een betrouwbaar alternatief verzeker je jouw organisatie van een stabiele, veilige en efficiënte oplossing die voortdurend wordt geüpdatet en geoptimaliseerd.

Waarom Oracle Cloud een goed alternatief is

Met onze uitgebreide kennis en ervaring helpen wij je zonder kopzorgen naar de cloud. Daarbij kun je kiezen uit verschillende opties:

Van VMware naar Linux-virtualisatie
Je stapt over van jouw VMware-farm naar Linux-virtualisatie. Dankzij de vooruitstrevende technologie van Oracle kan dit snel, eenvoudig en risicoloos, met behoud van alle functionaliteiten.  Lees hier meer over de Oracle Cloud VMware Solution OCVS.

Vertrouwde VMware-tools blijven gebruiken
Je kunt ook gebruik blijven maken van VMware in de Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Oracle Cloud VMware Solution (OCVS) biedt jouw organisatie namelijk de mogelijkheid om VMware-workloads te migreren naar de cloudinfrastructuur van Oracle. Zo kun je vertrouwde VMware-tools toch blijven gebruiken én profiteer je van de voordelen van de cloud:

  • Naadloze integratie
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit
  • Betrouwbaarheid en prestaties
  • Beveiliging
  • Kostenoptimalisatie
  • Ondersteuning en diensten

Vertrouwde partner Transfer Solutions

Als Managed Services Provider hebben wij ruime ervaring met zeker 50 cloudmigratie-trajecten. Opdrachtgevers die al jarenlang vertrouwen op onze kennis en expertise zijn overheidsinstellingen en bedrijven in de financiële sector, industrie, logistiek, zorg, energie, educatie, retail en ISV’s.

Met Transfer Solutions ben je verzekerd van een succesvolle transitie van jouw oude IT-omgeving naar de cloud, en beschik je over een hypermodern toekomstbestendig platform. We bespreken graag met jou alle voordelen van migratie naar OCI en hoe dit jouw IT-platform en jouw organisatie naar het volgende niveau kan brengen.

Kies je voor zekerheid op de lange termijn met een oplossing die altijd up-to-date is? Neem nu contact op T 0345616888 of via het contactformulier.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events