Northpool en Transfer Solutions. Het startende bedrijf start met Cloud.
Geplaatst op: 30 november 2016 • Transfer Solutions • Cases

Northpool is een commodity trading bedrijf met een sterke focus op energieproducten. Northpool’s core business is de handel in Europese energie en gas, gecombineerd met de expertise en kennis van een breder scala aan energieproducten. Hierbij kan gedacht worden aan olie, kolen, uitstoot en energiegerelateerde producten. Deze producten zijn op verschillende manieren wereldwijd met elkaar verbonden.

Uitdaging

De ontwikkelingen zijn heel snel gegaan en het is echt een booming business geworden. Waar we er twee jaar geleden nog heel weinig mee deden, hebben we net gedeeltelijk de move gemaakt met onze ontwikkel- en testomgeving naar de cloud, vertelt Peter de Vaal, IT Architect. Dit is vlekkeloos verlopen. Veel mensen zien het als een ver-van-mijn-bed-show. Voor ons is het eigenlijk heel dichtbij huis gebleven; onze systemen werden namelijk al gehost bij Transfer Solutions.

We hebben het voordeel dat we een startend bedrijf zijn. We hebben dus het geluk dat we ermee kunnen beginnen en dit zijn dan ook pas onze eerste servers, vertelt Peter de Vaal verder. Er staat een aantal lokale servers, maar deze verdwijnen al snel naar de achtergrond vergeleken met de schaal waarmee we in de cloud gaan werken. Voor bedrijven die een heleboel applicaties hebben draaien in hun eigen omgeving, zal de transitie langzamer gaan. Maar uiteindelijk zijn de voordelen van de cloud zo groot, dat het altijd loont om de transitie te maken.

Aanpak

Werken in de cloud geeft meer flexibiliteit, verder is er eigenlijk niks veranderd, alles staat alleen op een andere plek. Ook kan door cloud sneller geüpgraded worden, iets wat in onze business heel belangrijk is. We gaan in de toekomst de applicaties namelijk op veel grotere schaal toepassen en willen volgend jaar hele andere componenten gaan gebruiken. Deze kunnen we dan in een dag beschikbaar hebben en gaan gebruiken. Zonder cloud was dit niet mogelijk geweest.

“Transfer Solutions heeft al heel veel ervaring met de cloud. En juist de transitie van de ene naar de andere omgeving gaat zo soepel met Transfer Solutions, dat is zeker aan te bevelen.”

Peter de Vaal, IT Architect Northpool

Resultaat

Naar de database heeft Northpool geen omkijken, deze wordt goed beheerd. Transfer Solutions doet dat perfect. Zodra er een probleem wordt ondervonden, wordt er een call opgezet. Dit persoonlijke is fijn en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. Bij Transfer word je snel geholpen, ze hebben veel expertise.

De veiligheid van cloud is goed gewaarborgd door de combinatie; Oracle en Transfer Solutions. Oracle garandeert dat de servers niet makkelijk toegankelijk zijn en niet te kraken. Daar komt de expertise van Transfer Solutions nog eens bovenop. Zij zorgen ervoor dat alles up to date blijft en werken met de laatste veiligheidsnormen. Oftewel Oracle en Transfer Solutions zijn echt een onbreekbaar duo.

Nieuws

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events