Transfer Solutions bouwt MutatieMeldSysteem voor het SVB-BGT
Geplaatst op: 9 juli 2015 • Transfer Solutions • Nieuws

Het Samenwerkingsverband van Bronhouders Basisregistratie Grootschalige Topografie (SVB-BGT) heeft Transfer Solutions opdracht gegeven voor haar ICT-aanbesteding MutatieMeldSysteem.

Eerder al ontwikkelde Transfer Solutions de ICT-applicatie “Bravo” voor de SVB-BGT. De essentie van de Bravo applicatie ligt in het samenvoegen van topografische gegevens van diverse bronhouders tot één consistent geheel. Doel: de hele overheid gebruikt de zelfde basisset grootschalige topografie van Nederland.

SVB-BGT vertegenwoordigt de bronhouders in de transitie naar en het actueel houden van de BGT. Nu bronhouders bijna klaar zijn met de transitie naar de BGT, gaat de volgende fase van start: die van beheer en bijhouding. Belangrijk onderdeel daarvan is het beheren van de mutatiemeldingen. Dat gebeurt in een MMS: een mutatiemeldsysteem.

Bronhouders die vertrouwd zijn met het MMS van de GBKN (De Grootschalige Basiskaart van Nederland), zal het nieuwe MMS van de BGT erg bekend voorkomen. In feite is het een vergelijkbaar systeem, alleen vertaald naar de huidige technische maatstaven. MMS wordt een op zichzelf staande online applicatie, die prima aansluit op de software die bronhouders al in huis hebben.’
MMS biedt één systeem voor de wettelijk verplichte terugmeldingen én de eigen mutaties. Officiële terugmeldingen op de BGT komen binnen bij het Kadaster en worden via het MMS doorgestuurd naar de betreffende bronhouder. Een ander voordeel is dat de meldingen in dit MMS toegankelijk zijn voor alle bronhouders in een gebied.

Bron: www.SVB-BGT.nl, Adri Noorlander SVB-BGT

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events