Transfer Solutions en Fujitsu voeren transitie- en migratieproject uit bij provincie Noord-Holland
Geplaatst op: 27 november 2014 • Transfer Solutions • Nieuws

Nadruk in omvangrijk project ligt op Oracle- en SQL Server-databases en technisch applicatiebeheer

Transfer Solutions, de grootste zelfstandige aanbieder van Oracle-oplossingen in Nederland, voert een transitie- en migratietraject uit bij de provincie Noord-Holland. Dit doet het bedrijf als onderaannemer van Fujitsu. De partijen gaan samen de ICT-infrastructuur en telefonie beheren. Hiervoor nemen ze eerst de bestaande systemen over, om ze vervolgens over te zetten naar een Fujitsu-datacenter. Daarbij draagt Transfer Solutions enerzijds zorg voor Oracle- en Microsoft SQL-databases, anderzijds voor het technisch applicatiebeheer. Het traject – op 7 oktober 2014 officieel begonnen met een kick-off in Haarlem – neemt naar verwachting acht maanden in beslag.

De provincie Noord-Holland is tot de keuze voor Fujitsu en Transfer Solutions gekomen op basis van een Best Value Procurement (BVP). Bij deze op prestaties gebaseerde aanpak van een aanbesteding, bepalen deelnemende partijen zelf waar hun specifieke kwaliteiten liggen. De aanbestedende partij zet hiervoor alleen de eisen in hoofdlijnen op papier. Het plan van Fujitsu en Transfer Solutions was voor de provincie aanleiding om voor ons te kiezen.

De migratie van de infrastructuur naar een Fujitsu-datacenter maken de systemen van de provincie Noord-Holland sneller en stabieler. Na het afronden van dit traject voert Transfer Solutions in de vijf jaar erna diverse vernieuwingstrajecten door, waarbij er voor de meeste applicaties in ieder geval één grote update volgt.

“We zijn zeer trots dat we een dergelijk groot project voor de provincie Noord-Holland mogen doen. Dit is het bewijs dat we samen met Fujitsu een sterk samenwerkingsverband vormen voor het bieden van een totaalpakket aan IT-oplossingen”, zegt Peter Vermaat, Principal Consultant bij Transfer Solutions. “We kunnen onze expertise volledig inzetten en bereiden de Provincie Noord-Holland met dit project voor op de toekomst met snellere en stabielere systemen.”

“Fujitsu en Transfer Solutions werken al vele jaren intensief samen aan het realiseren van flexibele oplossingen voor complexe beheervraagstukken. Ook dit project voor de provincie Noord-Holland is daar weer een voorbeeld van”, zegt Marco Dekker, accountmanager bij Fujitsu. “We kijken ernaar uit om hier een zo goed mogelijke oplossing neer te zetten.”

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events