Database in de (hybride) cloud: wat past bij u?
Geplaatst op: 9 mei 2015 • Jurgen Duijster • Blog

De voordelen van de cloud zijn ondertussen al bekend bij veel organisaties: minder beheer- en hardwarekosten, gemakkelijk op- of afschalen en sneller kunnen inspelen op veranderingen. Deze voordelen zijn ook van toepassing op het (deels) verplaatsen van uw databases naar de cloud. Maar wat is dan de juiste optie voor u?

Laat uw behoeften het uitgangspunt zijn
Bewustwording is stap één bij het overwegen uw databases (deels) naar de cloud te verplaatsen. Eerst moet er gekeken worden naar uw behoeften, de opties, de voor- en nadelen hiervan en welke mogelijkheid geschikt is voor uw huidige situatie. De juiste combinatie van on-premise, private of de public cloud is hierbij cruciaal. Welke data is zo gevoelig dat het op uw veilige onpremise-omgeving moet blijven staan? Wilt u uw fysieke uitwijkomgeving vervangen voor een back-up in de cloud, zodat u kosten bespaart op hardware? Of wilt u misschien een test- en ontwikkelomgeving in de cloud, terwijl u uw productieomgeving on-premise in uw organisatie behoudt? Het is belangrijk om goed na te denken over wat u precies wilt. Wellicht wilt u iets doen aan de capaciteit die u meestal niet gebruikt, maar waarvoor u wel betaalt. Systemen worden immers vaak gekocht op basis van de capaciteit die nodig is tijdens piekmomenten. Het is mogelijk slimmer om systemen te kopen op basis van uw gemiddelde verbruik, om vervolgens op te schalen in de cloud wanneer dit nodig is. Zo betaalt u enkel voor uw daadwerkelijke gebruik.

Snelheid en eenvoud met Oracle Database 12c Multitenant
Gemakkelijk en snel schakelen tussen on-premise en de cloud is nu mogelijk met Oracle Database 12c Multitenant: een containerdatabase met meerdere ‘pluggable’ databases. Een database is gemakkelijk even uit te pluggen – als er bijvoorbeeld een back-up gemaakt moet worden naar de cloud – en daarna snel weer in te pluggen. Met Oracle Database 12c Multitenant profiteert u van minimale vertraging, vereenvoudigd beheer, een besparing op IT-kosten maar vooral van extreem veel snelheid. Snellere upgrades, snellere time-to-market, een snellere testomgeving en data is sneller te verplaatsen en beschikbaar.

Uw kennis- en beheerpartner
Mocht u nadenken over uw databases in de (hybride) cloud, dan zijn de Oracle-experts van Transfer Solutions altijd bereid uw huidige situatie te analyseren en advies uit te brengen over de geschikte mogelijkheid voor u. Transfer Solutions heeft 20 jaar ervaring met Oracle-databases, monitoring en beheer. Ondertussen hebben we één van de grootste remote beheer-afdelingen van Nederland. Ook van de nieuwste Oracle Database 12c Multitenant hebben wij unieke kennis in huis.Voor welke (hybride) oplossing u ook kiest, u profiteert met Transfer Solutions van één aanspreekpunt voor uw complete omgeving. Of dit nu on-premise, in de private of in de public cloud is. Wij gaan graag met u in gesprek.

Oracle registerd cloud partner

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events