Mijn Oracle-versie is unsupported. Mag dat?
Geplaatst op: 9 mei 2015 • Peter Vermaat • Nieuws

Op 31 januari jl. stopte Oracle de Premier Support op Oracle Database 11g.

Premier Support beëindigd
Het beëindigen van de ondersteuning op Oracle Database 11g heeft een aantal mogelijke gevolgen. Deze hangen af van uw situatie. Wanneer u de Oracle database uitsluitend gebruikt in combinatie met pakketten van leveranciers, zijn de gevolgen voor u vrijwel nihil. Applicatieleveranciers lopen qua ondersteunde versies in de regel wat achter op Oracle zelf, zodat Oracle 11g door hen ondersteund blijft.

Wanneer u echter zelf software ontwikkelt, kan het zijn dat u in de toekomst geconfronteerd wordt met bugs in de database software. Ook dan hoeft dat niet direct grote gevolgen te hebben: reeds beschikbare patches blijven gewoon beschikbaar, evenals de gegevens over Oracle 11g die via My Oracle Support te raadplegen zijn. Er is echter een kans dat de bug nog niet eerder is opgetreden. Deze kans is groter naarmate u werkt met functionaliteit die door weinig anderen gebruikt wordt.
In dat geval is het het overwegen waard om bij Oracle Extended Support af te nemen.

Extended Support
Voor Oracle Database 11g biedt Oracle het afnemen van Extended Support als mogelijkheid. Hierbij blijft u recht houden op patches voor nieuw ontdekte bugs. De kosten van Extended Support bedragen normaliter het eerste jaar 10% van het reguliere supportbedrag dat u betaalt en het tweede en derde jaar 20%. Daar Oracle bij afnemen van Extended Support het eerste jaar de verschuldigde vergoeding heeft kwijtgescholden (waive), betaalt u uitsluitend in het tweede en derde jaar 120% van uw reguliere onderhoudsvergoeding.

Wanneer u intensief ontwikkelt tegen de Oracle database en gebruik maakt van specifieke functionaliteit, kan het afnemen van Extended Support voor u een zinvol besluit zijn. Transfer Solutions kan u hierbij adviseren en assisteren.

Nieuws

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events