Transfer Solutions vindt in Omnext nieuwe partner
Geplaatst op: 5 december 2016 • Transfer Solutions • Nieuws

Met ingang van 21 november 2016 zijn Transfer Solutions en Omnext een onderlinge samenwerking aangegaan, waarin Omnext Transfer Solutions ondersteunt bij verschillende moderniseringstrajecten op het gebied van Oracle-platformen. Samen ontwikkelden zij een Fit Test voor Oracle maatwerksystemen (Forms en PL/SQL).

 

De oplossing

Transfer Solutions en Omnext bieden nu samen een Fit Test aan voor Oracle maatwerksystemen (Forms en APEX). Als Oracle-expert levert Transfer Solutions alle expertise op dit gebied, waarbij Omnext werkt aan een optimale omgeving om de broncode van Oracle-applicaties te kunnen analyseren. Met deze oplossing wordt voorzien in de behoefte om op een objectieve manier naar applicaties en systemen te kijken wanneer het – bijvoorbeeld – aankomt op moderniseringsvraagstukken of applicatiebeheer.

Met de Fit Test kan op voorhand bepaald worden waar de haken en ogen zitten in de software die kunnen leiden tot complicaties bij het outsourcen van het applicatiebeheer of het overgaan naar een ander platform. Denk hierbij aan migratieplannen richting een nieuwe frontend, maar ook een andere platformtechnologie of zelfs de transitie van een applicatie naar een SaaS-oplossing in de Cloud. Meerwaarde voor de eindgebruiker is dat er nu op een onafhankelijke wijze, volledig transparant en ondersteund door kennis en expertise, een basis gelegd kan worden voor een moderniseringsplan. Zo wordt er niet alleen gekeken of een platform ook functioneert, maar wordt ook gekeken naar onderhoudbaarheid, documentatie, herbruikbaarheid van de business logica en toekomstvastheid, allemaal te herleiden uit de broncode.

 

Transfer Solutions zet in op betrouwbaarheid

Met deze oplossing zet Transfer Solutions in hoge mate in op betrouwbaarheid. “De oplossing van Omnext is een goede aanvulling op ons productportfolio,” zegt René Hol, directeur bij Transfer Solutions. “De Fit Test die wij samen ontwikkeld hebben is een goede aanvulling voor het vaststellen van een  migratie- en moderniseringsstrategieën van Oracle en het beheersbaar uitvoeren van een migratietraject. Tevens helpt het ons bij het in applicatiebeheer nemen van Oracle Forms- en Java-applicaties.

De geautomatiseerde, cloud-based omgeving waarin de door de markt geaccepteerde  best practices van Oracle Forms en PL/SQL opgenomen zijn, en waarmee business rules geïdentificeerd kunnen worden, stelt ons en onze klanten in staat om proactief monitoren naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen op operationeel niveau maar ook op het niveau van de business en efficiëntie. Dit levert ons en onze klanten tijdsbesparing op en zorgt voor nieuwe inzichten in hun business. Continue ontwikkeling aan dit platform blijft noodzakelijk en daarin zijn we blij onze kennis te mogen delen met Omnext.

 

Over Omnext

Transfer Solutions vond een partner in Omnext, specialist in het (geautomatiseerd) analyseren van broncode. Omnext (2001) heeft vele jaren ervaring met de analyse van complexe softwareapplicaties. Men gebruikt hiervoor het – door henzelf – ontwikkelde Omnext ® platform, gecombineerd met de kennis en ervaring van consultants en partners. Voortgekomen uit de softwareontwikkeling, hebben alle medewerkers uitgebreide kennis en hands-on ervaring in het ondersteunen bij en oplossen van vraagstukken op het gebied van toekomstvastheid, onderhoudbaarheid en modernisering. Omnext is actief in zowel binnen- als buitenland.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events