Basisregistratie Grootschalige Topografie een update
Geplaatst op: 2 mei 2015 • Transfer Solutions • Blog

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) wordt dé gedetailleerde grootschalige digitale kaart van heel Nederland. Alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water en groen zijn hier eenduidig op vastgelegd. Met de BGT spreken we straks één geografische taal. Op 1 januari 2016 treedt de Wet BGT in werking.

Transfer Solutions ontwikkelt een belangrijke schakel in de BGT keten: het BRAVO systeem voor het SVB-BGT. Meer informatie over de BGT vind u hier.
Er wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van de BGT. Bronhouders maar ook geo (-IT) dienstverleners zijn druk met transities en met het aansluiten op de BGT keten. Het aansluiten van de BGT op interne registraties zoals Beheer Openbare Ruimte en BAG biedt ook de nodige hoofdbrekens.

De BGT-monitorrapportage van maart 2015 leert ons dat de meeste bronhouders druk zijn met het aanleveren van proefbestanden en het voorbereiden van levering van deelgebieden. Het 3e kwartaal van 2015 wordt erg druk, aangezien de meeste bronhouders in die periode hun laatste deelgebied gaan leveren.
Ondertussen legt Transfer Solutions de laatste hand aan het BRAVO systeem. Het automatische berichtenverkeer tussen SVB-BGT en het Kadaster is in productie, momenteel wordt het automatische berichtenverkeer tussen SVB-BGT en bronhouders opgeleverd. Dit wordt nu getest en gaat zo snel mogelijk in productie.

Of lees hier hoe ProRail, Transfer Solutions en Crotec de opdracht gegeven heeft voor het gezamenlijk ontwikkelen, implementeren en onderhouden van een innovatieve oplossing voor het leveren en actueel houden van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events