Vier goede argumenten om je applicatie te ‘versaasen’
Geplaatst op: 9 maart 2019 • Jurgen Duijster • Blog

Cloudtechnologie heeft het softwarelandschap de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Voor veel ISV’s leverde de cloudtrend – zeker in het begin – de nodige vraagtekens op. Moeten we mee in de ontwikkeling of kijken we het aan? Wat willen onze klanten eigenlijk en welke mogelijkheden zijn er om met onze applicatie in de cloud te gaan? Inmiddels is duidelijk dat SaaS, PaaS en IaaS steeds bepalender zijn voor de keuzes van klanten en dat er dus heel goede argumenten zijn om je applicatie te versaasen:

  1. Je kunt je marktpotentieel flink vergroten zonder extra investeringen in mensen en middelen. Om een on-premise-applicatie te verkopen, is het nodig om klanten te bezoeken, presentaties te geven en demo’s te organiseren. Voordat het tot concrete afspraken komt, ben je meestal weken of maanden verder. Bovendien is er altijd sprake van geografische beperkingen. Naar het buitenland gaan bijvoorbeeld, kan alleen als je bereid bent om fors te investeren in lokale aanwezigheid. Met een SaaS-applicatie vervallen deze beperkingen. Je kunt klanten, waar dan ook, de mogelijkheid bieden de applicatie een maand lang gratis uit te proberen, zonder kostbare demo’s of presentaties. Vervolgens kunnen ze, als ze dat willen, de applicatie in gebruik nemen, zonder extra inspanningen.
  2. Je verlaagt je operationele kosten drastisch, doordat je de applicatie niet meer hoeft uit te rollen bij de klant. Een traditionele on-premise-uitrol kost tijd en geld. Je hebt medewerkers nodig die voor langere of kortere tijd bij de klant zorg dragen voor installatie, testen en definitieve oplevering. Die activiteiten zijn niet langer nodig bij een SaaS-aanpak.
  3. Eindgebruikers beschikken sneller over nieuwe functionaliteit. Met de snelle ontwikkelingen van dit moment, is het niet langer verantwoord om klanten weken of maanden te laten wachten op nieuwe functionaliteit, enkel en alleen omdat deze bij iedere klant on site moet worden geïnstalleerd. Met een SaaS-oplossing is nieuwe functionaliteit één keer te installeren en kan iedere klant er gebruik van maken.
  4. Je vergroot je eigen flexibiliteit en die van je klanten doordat software snel en flexibel beschikbaar is. Bovendien is een SaaS-oplossing eenvoudig schaalbaar. Klanten betalen naar gebruik. Bij groei zijn nieuwe gebruikers gemakkelijk toe te voegen en bij eventuele krimp weer af te melden. Je voorkomt complexe sizingtrajecten, overcapaciteit en onnodig hoge kosten en je biedt klanten de flexibiliteit die zij anno 2017 verwachten van een softwareleverancier.

De cloud ‘is here to stay’. En daarom doen ISV’s er goed aan zich te oriënteren op een andere aanpak. Een SaaS-benadering biedt verschillende voordelen, met als belangrijkste wat mij betreft een enorme verbreding van je potentieel: met een SaaS-oplossing ligt de hele wereld aan je voeten!

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events