Ixolution en Transfer Solutions realiseren constante live data voor Katoen Natie
Geplaatst op: 24 mei 2022 • Transfer Solutions • Nieuws

Ixolution biedt intelligente IT-oplossingen voor transporteurs en logistieke dienstverleners. Onder andere voor Katoen Natie, een zeer belangrijke speler in de Antwerpse haven met oplossingen voor de meest uiteenlopende logistieke vragen.

Uitdaging

Efficiëntie is hier de boodschap. Om transporten in de haven zo vlot mogelijk te laten verlopen, is een constante stroom van live data voor tracking & tracing een absolute vereiste. Volledige digitalisering van de processen is onvermijdelijk. Deze digitalisering wordt ondersteund door een innovatief ontwikkeld Transport Management Systeem (TMS), IXSuite van Ixolution. IXSuite maakt hiervoor gebruik van een database. Het continu beschikbaar zijn van deze database in combinatie met goede performance zijn noodzakelijke voorwaarden om de constante aanvoer van live data mogelijk te maken.

Oplossing

Ixolution heeft daarom aan Katoen Natie voorgesteld het beheer van de database door Transfer Solutions te laten uitvoeren.  Ixolution en Transfer Solutions werken al jaren samen en de kennis en ervaring, die in de achterliggende jaren is opgebouwd, wordt nu ook ten behoeve van Katoen Natie ingezet. De database-omgeving van Katoen Natie wordt gedurende 24/7 proactief bewaakt. Dit voorkomt mogelijke foutsituaties. Ook is er een uitwijkomgeving ingericht, zodat op een andere locatie doorgewerkt kan worden, mocht de primaire locatie niet bruikbaar zijn.

Resultaat

Doordat zowel Ixolution als Transfer Solutions hun eigen optimale inbreng hebben in de intensieve samenwerking, levert dit Katoen Natie een uitstekend werkende IXSuite op, waarmee het deze organisatie lukt om voortrekker te zijn in de digitalisatie van de processen. Op deze manier levert Katoen Natie een significante bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de Antwerpse Haven.

——————————–

Katoen Natie

Katoen Natie exploiteert haventerminals, logistieke terminals en on-site terminals. De groep biedt ook allerlei semi-industriële diensten, ontwerpt, bouwt en beheert logistieke platforms en complete toeleveringsketens voor verschillende industrieën. www.katoennatie.com/

Ixolution

Ixolution is Europese marktleider in transportsoftware. Het doel van Ixolution is Intelligente IT-oplossingen bieden waarmee vervoerders en logistieke dienstverleners hun productiviteit kunnen verhogen en sneller kunnen groeien. Zij leveren en implementeren een standaard softwareproduct voor de operationele processen. www.ixolution.com

Nieuws

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events