Pincvision speelt in op veranderingen die voortvloeien uit Brexit!
Geplaatst op: 15 maart 2021 • Transfer Solutions • Cases, Nieuws

Pincvision, de vooraanstaande partner voor het overnemen van trade compliance processen van multinationals, heeft zich volledig aangepast aan de dynamische veranderingen als gevolg van Brexit. Met behulp van een geavanceerde OutSystems applicatie, ontwikkeld in samenwerking met Transfer Solutions, biedt Pincvision haar klanten nu een moeiteloze mogelijkheid om zelf hun uitvoeraangifte te beheren.

Pincvision is dé partner van internationaal handelende ondernemingen door de compliance processen rondom export volledig uit handen te nemen. De klanten van Pincvision handelen met verschillende landen in de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dat nu het nieuwe akkoord is bereikt, er meer dan 35.000 Nederlandse bedrijven voor het eerst met uitvoeraangiften te maken krijgen omdat ze exporteren naar het Verenigd Koninkrijk.
Toen eind 2018 steeds duidelijker werd dat het terugtrekkingsakkoord niet zou worden goedgekeurd in het Britse parlement, nam Pincvision Transfer Solutions in de arm om een applicatie te ontwikkelen waarin de douaneadministratie voor exporteurs wordt afgehandeld. Het doel van Pincvision hierbij was om deze bedrijven van dienst te zijn door hen een ‘doe-het-zelf’ webshop te bieden waar ze eenvoudig hun uitvoeraangifte kunnen regelen, bekend onder de naam Uitvoeraangifte.com. Dit is een uniek alternatief ten opzichte van de huidige manier van werken met een douane-expediteur. Via Uitvoeraangifte.com hebben bedrijven 24/7 de mogelijkheid om hun douaneaangifte te doen tegen een zeer aantrekkelijke vergoeding, gezien de tussenpersoon eruit is gehaald. Daarbij zijn er geen vaste financiële verplichtingen, je betaalt per aanvraag een vast bedrag.
In januari 2019 werd gestart met de ontwikkeling van de applicatie, waarvan de eerste release eind maart gereed was. In minder dan 3 maanden was dit complexe project succesvol afgerond.
De combinatie van snelheid van ontwikkeling, het eenvoudig implementeren van veranderende eisen en implementatie met één klik om de resultaten met de business te verifiëren, maakte het mogelijk om dit project binnen drie maanden te realiseren van kick-off naar productie.
Edwin Kampshoff, CIO Pincvision

Bij de start van het project werd door Transfer Solutions Education een training inclusief officiële certificering geregeld.

———————————–

Over Pincvision

Pincvision is de #1 partner in trade compliance outsourcing. Al meer dan 15 jaar biedt zij haar klanten hoogwaardige geautomatiseerde oplossingen en aanvullende services waarin diepgaande kennis van trade compliance wetgeving geïntegreerd is. Dit stelt internationaal opererende bedrijven in staat om te voldoen aan alle wettelijke vereisten en biedt de flexibiliteit en snelheid om in te kunnen spelen op veranderende regelgeving. Zo kunnen zij zorgeloos zakendoen met de hele wereld. Voor meer info zie www.pincvision.com

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events