ProRail en Transfer Solutions. Flexibel en slagvaardig.
Geplaatst op: 29 februari 2016 • Transfer Solutions • Cases

Voor verschillende IT-projecten huurt ProRail de specialisten van Transfer Solutions in. Onlangs ondersteunden we de spoorbeheerder zodat zij blijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Hiervoor ontwikkelden onze specialisten samen met Crotec een innovatieve oplossing voor het leveren en actueel houden van de informatie in de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).

Uitdaging
De uitdaging die Transfer Solutions kreeg was om ProRail in staat te stellen om voor 1 januari 2016 de geo-informatie uit het eigen beheersysteem geschikt te maken en te kunnen leveren aan de landelijke registratie BGT. Tevens moest er een intelligent mechanisme komen om de gegevens uit de BGT uit te wisselen met het eigen beheersysteem.Om dit te realiseren werkten we nauw samen met Crotec. Het zwaartepunt voor Transfer Solutions lag in het databasemanagement en de uitwisseling met het eigen beheersysteem. Gerard Groeneveld (ProRail, Product owner): “In de projectgroep heb ik de wensen vanuit het databeheer neer kunnen leggen. Transfer Solutions begreep onze wensen goed en wist deze te vertalen naar effectieve oplossingen.”

Aanpak
Om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, werd het nieuwe systeem allereerst op hoofdlijnen neergezet. De volgende projectfase was de finetuning door de mensen die uiteindelijk met het systeem gaan werken. Groeneveld: “Deze SCRUM-aanpak was effectief en maakte dat de samenwerking tussen project en eindgebruiker slagvaardig was. Wij hadden korte lijnen met de projectleider van Transfer Solutions. Deze projectleider was een bindende factor voor het projectteam. Zowel inhoudelijk als technisch dacht hij steeds goed met ons mee en hield druk op de ketel. Tegelijkertijd was er de flexibiliteit om het project iets langer door te laten lopen om extra wensen te realiseren en een hogere kwaliteit te leveren.”

Resultaat
“We hebben een hele specifieke vraag neergelegd bij Transfer Solutions op een moment dat onze eigen informatievoorziening flink in beweging is. In het programma Spoordata is het onze ambitie om de gegevensstroom door de diverse systemen binnen onze organisatie te overzien en te verbinden. Geo-informatie loopt dwars door deze processen heen en de uitdaging is om te zorgen voor een betrouwbaar en consistent beeld van geo-informatie. De flexibiliteit en slagvaardigheid van Transfer Solutions op het gebied van advies en projectuitvoering zorgen voor een prettige samenwerking nu en geven vertrouwen voor de toekomst”, vertelt Groeneveld enthousiast.”

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events