Raad voor de Rechtspraak gunt aanbesteding Revitalisering Legacy Systemen aan Transfer Solutions
Geplaatst op: 20 november 2020 • Transfer Solutions • Nieuws

Met overtuiging won Transfer Solutions de aanbesteding betreft ‘Revitalisering Legacy Systemen’.

De huidige systemen van de Rechtspraak draaiden technisch gezien nog naar tevredenheid, maar waren gebaseerd op niet of moeilijk te onderhouden technische standaarden en technieken. De wens van de Rechtspraak was om deze verouderde legacy systemen te vervangen voor modernere varianten.

Transfer Solutions wist De Rechtspraak te overtuigen van haar visie en oplossing voor dit project. Namelijk het volledig ombouwen van de oude Oracle Forms applicatie naar Oracle APEX. Iets wat perfect past binnen het geheel van legacy modernisering. ‘De actieve gebruikersgroep van APEX geeft ons vertrouwen in de toekomst’, aldus Kees Groot, Manager Civiel en Bestuur bij IVO Rechtspraak.

Arjan van der Palen, Business Unit Manager bij Transfer Solutions, licht toe: ‘Door het legacy systeem aan de achterkant intact te laten, maar aan de voorkant te vernieuwen, kan het weer jaren mee. Oude gebruikers blijven de voordelen houden van een snelle user interface. Tegelijk wordt het in een modern jasje gestoken waardoor het ook voor hedendaagse gebruikers goed gaat werken. Een vervolgstap is om ook de achterkant te moderniseren.’

Mooi sociaal onderdeel van de aanbieding is de samenwerking met Specialisterren BV, die als missie heeft om zoveel mogelijk mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Vincent Aalbers, accountmanager van Specialisterren: “Wij leveren handmatig en geautomatiseerde testdiensten binnen de digitale transformatie van onze klanten.” Hiermee zullen zij een belangrijk onderdeel vormen tijdens het project voor de borging van het eindresultaat.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events