Rotra beleeft succesvolle migratie naar Oracle Cloud voor backbone-applicatie
Geplaatst op: 28 september 2021 • Transfer Solutions • Cases, Nieuws

Als onderdeel van een multicloudstrategie migreerde logistiek dienstverlener Rotra belangrijke applicaties naar de Oracle Cloud. Het project geeft een nieuwe focus waardoor het bedrijf kan werken aan meer klantgerichte toepassingen.

Over Rotra 
Koninklijke Rotra is een veelzijdige logistiek dienstverlener voor wereldwijde transport- en logistieke activiteiten. Met vestigingen in Nederland en België verzorgt het familiebedrijf wereldwijde zee- en luchtvrachtverzendingen voor haar klanten. Het bedrijf is opgericht in 1909 en heeft zich door de jaren heen getransformeerd tot digitaal expediteur. Met digitaal platform rotraNext heeft Rotra de gehele logistieke keten gedigitaliseerd en wordt er voorzien in efficiency, kosten- en tijdsbesparing en volledige procescontrole en transparantie.

Multicloudstrategie
In 2020 werden de wegtransport- en warehousing-divisies van het bedrijf verkocht. Rotra heeft daarop besloten om alle applicaties en bijbehorende databases te migreren naar Oracle cloud of Azure, of te vervangen door SaaS-applicaties.

“We hebben gekozen voor een multicloudstrategie”, zegt Samir Rharouadi, Product Development Manager bij Rotra Business Support. “We ontwikkelen in-house verschillende applicaties en we willen ons richten op ons API-platform, zodat we meer waarde kunnen bieden voor onze klanten. Daarbij willen we ons niet vastleggen op één type cloudoplossing. Per workload kijken we naar de beste oplossing.”

Lees hier het hele verhaal van Rotra

 

Nieuws

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events