Stolt-Nielsen kiest OutSystems Deployment and Management System
Geplaatst op: 15 maart 2021 • Transfer Solutions • Cases

Stolt-Nielsen kiest voor een op maat gemaakt OutSystems Deployment and Management System. Stolt-Nielsen is een organisatie in de maritieme sector die zorgt voor transport en opslag van vloeistoffen, met name speciale bulkchemicaliën. Het transport van deze vloeistoffen gebeurt met grote tankcontainers. Stolt-Nielsen was op zoek naar een methode om de werkorders van deze schepen op een goede en eenvoudige manier te beheren.

Uitdaging: Werkorders digitaliseren via OutSystems applicatie

Met een vloot van 104 (container)schepen is het voor Stolt-Nielsen van belang dat de werkorders van ieder schip strikt worden opgevolgd. Deze orders bestaan voornamelijk uit administratieve handelingen die aan boord uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan controles en het afgeven van workpermits, die zeker bij het uitvoeren van gevaarlijke activiteiten letterlijk van levensbelang zijn om ongelukken aan boord te voorkomen. Voorheen gebeurde dit (beheer)proces op papier. De wens van Stolt-Nielsen was om deze werkorders te digitaliseren en zo meer controle en structuur aan te brengen bij de uitvoer van werkzaamheden.

Met behulp van het OutSystems platform werd hiervoor een applicatie ontwikkeld. Hierbij werd een beroep gedaan op Transfer Solutions om met hun kennis en ervaring de nodige expertise te leveren bij de opzet van dit project. Gezamenlijk inventariseerden we de uitdagingen om de werkorders van de schepen te digitaliseren. Vervolgens werd met behulp van het low-code OutSystems platform een applicatie ontwikkeld die bijdraagt aan een snel, effectief en veilig verloop van het werk aan boord van alle 104 schepen.

Oplossing: ODMS om alle schepen tegelijkertijd te ondersteunen

Vervolgens stelde Stolt-Nielsen de vraag aan Transfer Solutions om deze applicatie te distribueren en up-to-date te houden voor alle 104 schepen tegelijkertijd. In een eerder project had Transfer Solutions al ervaring opgedaan met het beheer van een groot aantal productieomgevingen. Met de reeds opgedane kennis en ervaring werd voor Stolt-Nielsen een op maat gemaakt OutSystems Deployment and Management System (ODMS) ontwikkeld. Het ODMS ondersteunt OutSystems infrastructuren om decentrale productieomgevingen vanuit één centraal punt gelijktijdig te beheren. Het geeft de mogelijkheid om de productieomgevingen op alle 104 schepen tegelijkertijd aan te sturen.

Resultaat: Een unieke oplossing!

ODMS is een innovatief systeem met nieuwe mogelijkheden. Het vormt een uitbreiding op de LifeTime managementtool van OutSystems. Waar LifeTime enkel centrale omgevingen ondersteunt, beheert ODMS decentrale omgevingen waarbij de mogelijkheden oneindig zijn; er is geen beperking in het aantal omgevingen, wat in het geval van Stolt-Nielsen absoluut een wens was. Daarnaast gebruiken we slimme technologie om trends in de omgevingen te analyseren en op basis daarvan preventief in te grijpen op het moment dat wij voorspellen dat die omgeving in de toekomst problemen gaat ondervinden.

Bovendien wordt met ODMS de parallelle implementatie in gedistribueerde omgevingen volledig ondersteund, en worden bij Stolt-Nielsen dus alle schepen tegelijkertijd aangestuurd.

Stolt-Nielsen as launching customer

Als ‘launching customer’ heeft Stolt-Nielsen voor Transfer Solutions een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van het ODMS. Tijdens de pilot is samen met hen nagedacht over bredere toepassingen van de applicaties om het werk aan boord van hun schepen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Door gezamenlijk te investeren in uitgebreide testen, hebben we nu een unieke oplossing die optimaal functioneert. Wegens de huidige omstandigheden rondom het Coronavirus heeft de uitrol in productie wat vertraging opgelopen, maar de eerste applicaties draaien en zijn veelbelovend!

Ons aanbod: ODMS als SaaS-oplossing

Doordat Transfer Solutions het ODMS als SaaS-oplossing aanbiedt, is deze oplossing door iedere organisatie te implementeren!

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events