Vernieuwd processysteem voor civiele rechtszaken biedt overzicht en gebruiksgemak
Geplaatst op: 19 januari 2023 • Transfer Solutions • Cases, Nieuws

Het IT-systeem dat de rechtbanken in Nederland gebruiken voor het verwerken en afhandelen van civiele rechtszaken draait al jaren naar volle tevredenheid. Na jaren trouwe dienst is de frontapplicatie van het systeem echter technisch verouderd en toe aan een make-over. Transfer Solutions gaat de uitdaging aan en zorgt voor een renovatie van het legacy-systeem ‘Civiel’.

De Informatievoorzieningsorganisatie IVO Rechtspraak – kortweg IVO – is verantwoordelijk voor het beheer en ontwikkelen van de digitale systemen die de processen binnen de Rechtspraak ondersteunen. In 2021 zet IVO een haalbaarheidsonderzoek uit voor een nieuwe oplossing voor het systeem Civiel. Transfer Solutions presenteert een low code Oracle APEX-oplossing, waarmee in relatief korte tijd een nieuwe gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkeld kan worden. IVO Rechtspraak raakt overtuigd en kent de aanbesteding vol vertrouwen toe aan Transfer Solutions.

Het team van Transfer Solutions gaat aan de slag, waarbij IVO Rechtspraak, Transfer Solutions, stakeholders én eindgebruikers consequent betrokken worden bij het project. Na anderhalf jaar ontwikkelen is het legacy-systeem van de Rechtspraak Civiel aan de voorkant geheel vernieuwd, en de oude Oracle Forms applicatie volledig omgebouwd naar Oracle APEX. De achterliggende data zijn ongemoeid gelaten.

Winst voor IT en business van de Rechtspraak
Ervaren rechtbankmedewerkers en nieuwe gebruikers werken prettig met de nieuwe software die er aantrekkelijker uitziet, intuïtiever en gebruiksvriendelijk is. Het systeem is ook zeer efficiënt, met realtime berekeningen en het snel kunnen samenstellen van complexe documenten. Ook het navigeren met een muis en het makkelijk switchen naar verschillende tabbladen in de browser geeft meer overzicht. Kees Groot, projectmanager van IVO, is trots op het resultaat: “Onze grootste IT-winst is dat we de komende jaren kunnen vertrouwen op een informatievoorziening die voldoet aan de huidige eisen op het gebied van gebruikersvriendelijkheid en veiligheid. Voor de business is het fijner en flexibeler werken, en we kunnen makkelijker aanpassingen maken.”

Arie Smitskamp, projectmanager van Transfer Solutions: “Alhoewel testrondes regelmatig plaatsvonden in online meetings met soms meer dan 100 mensen, bleef iedereen betrokken en enthousiast. We hadden tenslotte een doel voor ogen, en we zijn er in een fantastische samenwerking écht voor gegaan”.

Kees Groot vult aan: “De samenwerking met Transfer Solutions is erg fijn. Het zijn gedreven professionals die een mooi product op willen leveren en niet alleen aan omzet denken. Ook de reacties van onze eindgebruikers spreken boekdelen: “Het was even wennen, maar het ziet er modern uit en veel overzichtelijker”, en “Eindelijk verlost van die oude applicatie!”.

 

 

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events