VNAB en Transfer Solutions. Altijd een hoge performance.
Geplaatst op: 8 juli 2015 • Transfer Solutions • Cases

De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) behartigt de belangen van makelaars en verzekeraars, actief op de verzekeringsmarkt voor industriële, complexe of omvangrijke risico’s. Belangrijk onderdeel van de dienstverlening aan onder meer Aon, Avero Achmea en De Goudse is e-ABS, het elektronisch Assurantie Beurs Systeem. Hierin wisselen aangesloten partijen snel en efficiënt gegevens uit over onder meer offertes en polissen (module 1: Placement), schades (module 2: Claims) en financiële verwerking (module 3: Clearing).

Uitdaging
In 2011 bleek dat de prestaties van het systeem achterbleven bij wat de achterban was beloofd. Precies de reden dat de VNAB bij Transfer Solutions terecht kwam met een zakelijke uitdaging. Dit gebeurde na bemiddeling van en in samenwerking met applicatieontwikkelaar Fenêtre, die in dit project ook verantwoordelijk was voor het projectmanagement, de functionele ontwerpen en de tests.

Oplossing
Transfer Solutions migreerde het volledige systeem allereerst van een IBM WebSphere-omgeving met een verouderde Java-versie naar een volledig up-to-date Oracle-omgeving. De private cloud-applicatie is inmiddels zeven dagen per week en 24 uur per dag in beheer bij Transfer Solutions. Daarnaast is e-ABS met een Oracle Database-server en -applicatieserver op basis van Java volledig geoptimaliseerd, vooral op het gebied van performance en functionaliteiten. Het resultaat: een applicatie die zichtbaar sneller en licentie- en onderhoudstechnisch voordeliger is en qua functionaliteit beter past bij de behoeften van de aangesloten verzekeraars. Daarbij is het prettig dat Transfer Solutions alles draaiende houdt.

Resultaat
VNAB is een zeer tevreden klant. Ze werken vandaag de dag prettiger en efficiënter met e-ABS. Daarnaast spreekt ook de prettige samenwerking met Transfer Solutions het bedrijf aan. Met name de continue open en eerlijke communicatie met professionele mensen; een gesprekspartner die proactief meedenkt en adviseert over de beste oplossing. Dat wordt gewaardeerd. En dat leidt uiteindelijk vaak tot het beste resultaat. Een resultaat dat alleen nog maar beter wordt nu de eerste stappen naar een nog hogere productiviteit en nog lagere kosten al worden genomen. Het beloven interessante jaren te worden.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events