Arval en Transfer Solutions. Een basis voor internationale uitbreiding.
Geplaatst op: 2 april 2020 • Transfer Solutions • Cases

Arval is een internationale autoleasemaatschappij met vestigingen in 25 landen en activiteiten in veertien landen wereldwijd. Het bedrijf beheert een wagenpark van in totaal ruim 685.000 auto’s. Het Nederlandse kantoor in Houten onderhoudt de volledige IT-omgeving voor Europa. Aan dit systeem zijn vele internationale businesspartners gekoppeld, zoals garageouders en bedrijven die zich bezig houden met multi-tankkaarten, remarketing en schadeherstel. Het systeem stroomlijnt per land de leaseautoverhuur en facturering. Hierdoor is de vloot operationeel te houden, waar ook ter wereld.

Uitdaging
Arval groeit, vooral doordat het aantal leveranciers dat is gekoppeld aan bestaande back-officesystemen toeneemt. Het koppelen vereiste voorheen veel handmatig werk, met name in de toevoeging en omzetting van data uit verschillende landen. Voor de integratie van businesspartners klopte Arval aan bij Transfer Solutions. De uitdaging: hoe optimaliseren we het systeem zodanig dat de data van leveranciers sneller, beter en eenvoudiger is te importeren in back-officesystemen?

Oplossing
Transfer Solutions ontwikkelde een oplossing op basis van Oracle Data Integrator (ODI) en Fusion Middleware. Deze tool stelt Arval in staat om data voor zowel landen als leveranciers eenvoudig toe te voegen en te wijzigen, direct in de overzichtelijke back-officeomgeving. De specifieke informatie per land en leverancier wordt automatisch omgezet naar hetzelfde formaat. Daarnaast is nieuwe data van businesspartners eenvoudig toe te voegen.

Resultaat
Het nieuwe systeem biedt Arval volop voordelen. Doordat data nu eenvoudiger in back-officesystemen is te importeren, neemt de time-to-market van nieuwe leveranciers af. Daarnaast is er veel minder handwerk nodig en is het systeem minder foutgevoelig. Het door Transfer Solutions ontwikkelde systeem op basis van Oracle is zo de ideale basis voor internationale expansie.

Arval werkt niet voor niets al meer dan tien jaar samen met Transfer Solutions. Het bedrijf heeft op alles een antwoord – hoe technisch of ingewikkeld de vraag ook is. Transfer Solutions zorgt ervoor dat de juiste persoon met de juiste kennis aanschuift aan tafel. Diegene denkt proactief mee met de uitdaging van de klant en komt met een gedegen advies – vanuit de optimale techniek en met een zakelijk belang in het achterhoofd. En dat niet alleen op dit project, maar ook bij andere Oracle-gerelateerde opdrachten die Arval maar al te graag al jaren bij Transfer Solutions neerlegt.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events