MSD Animal Health en Transfer Solutions. Snellere productlancering.
Geplaatst op: 13 maart 2015 • Transfer Solutions • Cases

MSD Animal Health in Boxmeer, onderdeel van het Amerikaanse MSD, is actief op het gebied van research & development en productie van diergeneesmiddelen. Het bedrijf hanteert een glasheldere innovatiestrategie, waarin de klant altijd centraal staat. MSD Animal Health ziet het verkopen van diergeneesmiddelen als een onderdeel van een veel bredere rol die het als grootste veterinair-farmaceutisch bedrijf vervult. Het bedrijf wil opereren als partner-in-business van de Nederlandse dierenarts.

Uitdaging
Bij de ontwikkeling en productie van diergeneesmiddelen speelt regelgeving een belangrijke rol. Bedrijven in deze sector moeten al hun bedrijfsprocessen, zoals productontwikkeling, productie en testen, zorgvuldig en eenduidig vastleggen. Daarbij is een prominente rol weggelegd voor automatisering en informatiesystemen. MSD Animal Health vroeg Transfer Solutions om hulp op dit gebied.

Oplossing
Transfer Solutions bouwde in de afgelopen jaren verschillende applicaties voor MSD, onder meer voor het volgens wettelijke regels documenteren van dierproeven, het documentbeheer, het documenteren van bestanddelen van geneesmiddelen en de project-urenregistratie. Om de time-to-market van een nieuw geneesmiddel te kunnen versnellen, bouwde Transfer Solutions in Nederland een applicatie waarmee het hele proces van productontwikkeling via een dashboard te monitoren is. Tussen productontwikkeling en daadwerkelijke lancering zit een groot aantal stappen.

Resultaat
De nieuwe applicatie biedt meer en beter inzicht in die stappen door precies te laten zien in welke fase de productontwikkeling is beland en wat er nog moet gebeuren. Daardoor kan MSD Animal Health sneller bijsturen, waar nodig. Producten komen hierdoor veel sneller op de markt. Kostte dit proces in sommige gevallen tot wel drie jaar, MSD wil dit mede met behulp van de tool terugbrengen tot een jaar. Door de jarenlange samenwerking heeft Transfer Solutions veel domeinkennis opgebouwd, die nuttig is bij het onderhouden en beheren van bestaande systemen, het verzorgen van upgrades en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events