SVB-BGT en Transfer Solutions. De meest gedetailleerde kaart van Nederland.
Geplaatst op: 16 juli 2018 • Transfer Solutions • Cases

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) wordt de gedetailleerde, grootschalige digitale kaart van heel Nederland. Alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water en groen zijn hier eenduidig op vastgelegd. Het Samenwerkingsverband van Bronhouders Basisregistratie Grootschalige Topografie (SVB-BGT) is verantwoordelijk voor het samenvoegen van topografische gegevens van verschillende bronhouders – denk aan provincies, gemeenten, waterschappen en defensie – tot een consistent geheel.

Uitdaging
SVB-BGT schreef een aanbesteding uit voor het ontwikkelen en beheren van het tot BRAVO omgedoopte systeem. De uitdaging: het samenvoegen van een grote hoeveelheid topografische data – van wisselende kwaliteit en uit verschillende bronnen. En dat op een manier die de hoeveelheid handwerk minimaliseert. Belangrijk daarbij is ook dat de samenvoeging van gelijke kaartdata automatisch en op een correcte wijze gebeurt. Daarnaast is kwaliteitsborging en communicatie met de bronhouders zeer belangrijk.

Oplossing
Transfer Solutions ontwikkelt en beheert het BRAVO-systeem. Op basis van Oracle Spatial is een ruimtelijke database gebouwd. Oracle Apex dient als fundering voor een gebruikersportaal, dat bronhouders gebruiken om data aan te leveren. Deze oplossingen vormen samen fase één van BRAVO. Fase twee omvat het geautomatiseerd ophalen van topografische gegevens bij de bronhouders en deze geassembleerd doorleveren aan het Kadaster. Transfer Solutions bouwde de webservices met behulp van Java en communiceert via Digikoppeling. Ook het terugmelden naar bronhouders is mogelijk. Transfer Solutions beheert, onderhoudt en host het volledige BRAVO-systeem zelf, zeven dagen per week en 24 uur per dag.

Resultaat
Nederland beschikt over de meest gedetailleerde, actuele en grootschalige digitale kaart die het ooit had. Dankzij Transfer Solutions – gekozen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding – is de hoeveelheid handmatig werk bij het koppelen van topografische data tot een minimum beperkt. Bovendien zijn alle kaarten nu op een eenduidige manier opgemaakt. BGT-gebruikers werken straks met betrouwbare en actuele kaarten, mede mogelijk gemaakt door een stabiel, efficiënt en betrouwbaar BRAVO-systeem. Precies datgene wat de wet voorschrijft. Transfer Solutions is voor SVB-BGT een meedenkende kennis- en ontwikkelpartner – van het eerste moment tot nu.

Nieuws

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events