OutSystems onthult Cloud-Native Development platform
Geplaatst op: 17 november 2021 • Martijn Habraken • Nieuws

Deze week kondigde OutSystems een volledig vernieuwde editie van haar Low Code platform aan onder de naam Project Neo. Het nieuwe platform biedt nog meer mogelijkheden om in korte tijd hoogwaardige oplossingen te bouwen. Hoogwaardig vanuit zowel functioneel (business) perspectief als vanuit technisch perspectief. OutSystems maakt dit alles mogelijk door optimaal gebruik van een onderliggende Cloud infrastructuur, en slimme manieren om software ontwikkeling te ondersteunen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft n.a.v. de sessies van Nextstep, of dat u graag wilt weten welke gevolgen de introductie van dit nieuwe platform heeft voor uw bestaande OutSystems omgeving. Daarom hieronder enkele punten die wij graag kort toelichten.

Een centraal punt voor alle diensten

Het huidige OutSystems platform 11 heeft verschillende tools voor het ontwikkelen, onderhouden en releasen van uw OutSystems applicatie (o.a. een zgn. IDE, Integrated Development Environment). Met project Neo, krijgt u één centrale omgeving waarin alle informatie rondom het ontwikkelen en beheren van uw applicatie samen komt. De developer hoeft niet meer te zoeken naar de juiste informatie, maar overziet alles in een overzichtelijk dashboard. Dat is handig voor de ervaren ontwikkelaar, maar vooral ook voor ontwikkelaars die het OutSystems platform nog niet kennen. OutSystems besteedt aandacht aan de technische kwaliteit van applicaties, vooral om “technical debt” te verminderen en zelfs te voorkomen. Technical debt ontstaat vaak doordat applicaties voortdurend moeten worden aangepast aan nieuwe business wensen – iets wat juist vanuit het “agile” gedachtengoed aangemoedigd wordt door OutSystems. De meeste bedrijven hebben continu te maken met verandering, en daardoor met verandering van hun systemen waardoor ze een hoog risico lopen op technical debt.

Volledig Cloud based

Met project Neo zet OutSystems een belangrijke stap richting een volledig Cloud based Low Code platform. De gehele onderliggende architectuur van deze nieuwe editie zal op basis van container technologie als Platform as a Service (PaaS) worden aangeboden. U krijgt met het nieuwe platform direct alle voordelen van een Cloudoplossing in huis waaronder: automatisch schalen van resources op basis van gebruik, het scheiden van development en run-time applicaties over verschillende geografische locaties, lichtgewicht applicatie overhead, hoge beschikbaarheid en robuustheid.

OutSystems 11

Project Neo en OutSystems 11 zijn twee gescheiden edities van het platform. Nieuwe functionaliteit zal op beide edities beschikbaar komen en OutSystems 11 zal ook ondersteund blijven worden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als u gebruik wilt blijven maken van een on-premise OutSystems 11 omgeving.

Public Early Access Program (EAP)

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van project Neo? In december 2021 start OutSystems met het Early Access Program rondom project Neo. Wilt u de voordelen benutten die dit nieuwe platform te bieden heeft, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met uw EAP aanmelding.

Nieuws

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events